Hengstenhouderij Fokkerij

Padenborre


Midden in het idyllische landschap van Dworp vinden we de fokkerij van de gastvrije André Leemans. De naam van de stoeterij "Van De Padenborre" werd ontleend aan de straatnaam en is een begrip in de wereld van fokkerij en ruiterij.

Iron Man

Iron Man van de PadenborreDe dekvoorwaarden

Download

Het contract

Download

De lijst van spermacentra

Download


BWP-Award 2005 voor stoeterij De Padenborre


Op zaterdag 4 februari vond in De Waterhoek te Geetbets het BWP-ledenfeest 2006 plaats. Zo'n 200-tal fokkers en bestuursleden hadden zich voor het samenzijn aangemeld en genoten van het prachtige kader en de heerlijke gerechten. Voor aanvang van het dansfeest werden een aantal fokkers en eigenaars in de bloemetjes gezet. De eigenaars van de PAVO-kampioenveulens 2005 kregen een mooie foto geschonken door GALOP, de fokkers van de PAVO-kampioenen BRp, CpB, TpB en BWP en de fokkers van de Belgische Kampioenen in de sport ontvingen een ere-schaal. Daarnaast kregen de eigenaars van de nieuwe elitemerries een gepersonaliseerde stalplaat en werd aan de aanwezige eigenaars van de BWP-Ambassadeurs een oorkonde overhandigd. Het hoogtepunt van de huldigingen was de uitreiking van de BWP-Award 2005. Drie personen werden genomineerd door de promotiecommissie. Het echtpaar Meskens-Rooms voor hun fokproduct Winsome van de Plataan, die Wereldkampioen werd bij de zevenjarigen; het echtpaar Neuray, voor hun inzet en baanbrekend werk in de ponyfokkerij in Wallonië en Stoeterij De Padenborre omdat zij eri n geslaagd waren om in 2005 drie fokproducten te hebben op de prestigieuze jumping van Aken. Omdat de prestatie van laatstgenoemde stoeterij zo uitzonderlijk was kreeg Kim Leemans, dochter van Andre Leemans van Stoeterij De Padenborre onder luid applaus de BWP-Award overhandigd.Responsive image

De weg van André Leemans van de Padenborre

Fokker André Leemans (56) uit het Pajottenland gaat zijn eigen weg, zonder omwegen. Een buitenbeentje dat zich niet inlaat met commerciële trends. Dat betekent niet dat hij daarom minder succesvol is, integendeel. Het BWP waardeerde hem met de award Fokker van het Jaar. Over de wildgroei van veilingen is hij niet te spreken, een klucht volgens hem. Paarden houden voor de Belgische sport ervaart hij als onbegonnen werk wegens te duur en te weinig kansen. Toch geniet hij stiekem van de sport en de prestaties van zijn fokprodukten, ongeacht wie ze uitbrengt.

- CAP, maart 2007


Contact


Responsive image